Aardbeienjam

Ingrediënten

- 800 gr kleine aardbeien
- 800 gr suiker
- sap van 2 citroenen, gezeefd

Bereidingswijze

- Leg de aardbeien en suiker gelaagd in een grote kom. Dek de kom af met plasticfolie en en laat een nachtje staan.
- De volgende dag schep je de aardbeien met de sappen in een grote, zware pan over. Voeg het citroensap toe. Breng aan de kook op laag vuur, roer totdat de suiker is opgelost. Laat gedurende 10-15 minuten gelijkmatig doorkoken, of totdat de jam 105°C is op een suiker-thermometer.
- Je kunt het ook testen door een kleine hoeveelheid op een koud schoteltje te lepelen. Laat 3 minuten afkoelen, duw dan de jam in met je vinger; als er rimpels op het oppervlak vormen, is het klaar. Laat dan 10 minuten afkoelen.
- Giet de aardbeienjam in warme gesteriliseerde potten. Dek af en verzegel terwijl de jam nog steeds warm is en label ze wanneer de potten afgekoeld zijn. Deze jam kan worden opgeslagen op een koele donkere plaats en blijft maximaal 1 jaar goed.