Aardbeien

Vanaf 1988 is het bedrijf actief in de teelt en afzet van aardbeien aan bedrijf en particulier.

Dit gewas werd lang  geteeld in de volle grond. De aardbeien werden door middel van een strodek tussen de planten beschermt tegen vervuiling van zand. Het plukken gedurende 3 maande per jaar was een zware lichamelijke belasting.

In 1999 is begonnen met de realisatie van stellingen ten behoeve van de aardbeienteelt. Het gewas staat dan in goten, wordt middels een uitgekiend meet- en regelsysteem voorzien van water en voedingsstoffen. Middels tunnelfolie wordt het gewas van bovenaf beschermt tegen ongunstige weersinvloeden. Ook ontstaat hierdoor een optimaal groeiklimaat voor de plant.

De aardbeiplanten worden vanaf begin maart gepot en op de stellingen geplaatst. Door op verschillende data te planten, ontstaat een gespreid oogstperiode. Normaliter vindt de aardbeienoogst plaats in de periode juni t/m eind augustus. De periode tussen planten en oogst bedraagt, afhankelijk van het planttype en weersomstandigheden circa 12 weken.

Het ras wordt zorgvuldig gekozen en beoordeeld op smaak, zoetheid, vorm en houdbaarheid. Alleen het beste is goed genoeg!

Tijdens de oogstperiode is bijna dagelijks een hoeveelheid 2e soort aardbeien verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor smoothies, jam, inmaak, etc. Interesse? Bel voor de beschikbaarheid!

Bekijk ook onze speciale receptenpagina om te zien wat voor lekkers je allemaal met aardbeien kan maken.